Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 17:14

Ενημερωτική διάλεξη για το βακτήριο Ξυλέλλα

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική διάλεξη για το βακτήριο Ξυλέλλα

Ενημερωτική διάλεξη για το βακτήριο Ξυλέλλα στο τέλος του μήνα και σεμινάριο για το κλάδεμα της ελιάς στις αρχές Απριλίου διοργανώνει ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της εβδομάδας για την προστασία και βελτίωση του μεσσηνιακού ελαιώνα, στις 30 Μαρτίου στις 9 το πρωί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Ξυλέλλα και βιώσιμη διαχείριση του ελαιώνα». Ομιλητής θα είναι ο ομογενής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπαζιλικάτα Χρήστος Ξυλογιάννης. Ο καθηγητής είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Απουλίας της Ιταλίας, η οποία είναι αρμόδια για την αναχαίτιση της επιδημίας του καταστρεπτικού για την ελιά βακτηρίου Ξυλέλλα (Xylella fastidiosa).

Στις 1 και 2 Απριλίου θα διεξαχθεί ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο γύρω από την ορθή πρακτική του κλαδέματος της ελιάς, με την συμμετοχή του καθηγητή Ρικάρντο Γκούτσι, τακτικού καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πίζας. Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα δοθεί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος», ενώ οι πρακτικές επιδείξεις θα γίνουν στους ελαιώνες του ΕΘΙΑΓΕ, στην οδό Λακωνικής  στην Καλαμάτα και στο χωριό Εύα του Δήμου Μεσσήνης. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα μέλη του συλλόγου και με μια προσφορά κατά βούληση για τα μη μέλη. Απαιτείται, ωστόσο, δήλωση συμμετοχής στον ελαιώνα για οργανωτικούς λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθύνεται στο e-mail symepop@gmail.com, στο τηλ. 27210 97884 και στα γραφεία του ΣΥΜΕΠΟΠ, Αριστείδου 8 και Υδρας στην Καλαμάτα. 


NEWSLETTER