Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 08:16

Προστασία της πατάτας ζήτησαν Τσώνης και Κοζομπόλη από τον Αποστόλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Προστασία της πατάτας ζήτησαν Τσώνης και Κοζομπόλη  από τον Αποστόλου

Να προστατευθεί η καλοκαιρινή καλλιέργεια της πατάτας στη Μεσσήνη από τις αθρόες εισαγωγές, ζήτησε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης από τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης μαζί με την βουλευτή Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη συναντήθηκαν προχθές με τον υπουργό στο γραφείο του, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Τσώνη στη συνάντηση ζητήθηκαν και λήφθηκαν οι εξής δεσμεύσεις:

• Να εντατικοποιηθούν οι αυστηροί έλεγχοι των εισαγωγών του προϊόντος της πατάτας, να αποτραπούν οι ελληνοποιήσεις και να δοθεί βαρύτητα στους τρόπους πάταξης αυτών.

• Να υπάρξει προστασία από τις αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες.

• Να προωθηθεί η συνέργεια μεταξύ των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

• Να τεθούν σε λειτουργία οι μηχανισμοί για τη μείωση της ψαλίδας της τιμής ανάμεσα σε παραγωγό και καταναλωτή.

Σημειώνεται επίσης ότι στο περιθώριο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν από πλευράς του Δήμου Μεσσήνης ευρύτερα ζητήματα ανάπτυξης της αγροτικής πολιτικής στο δήμο, με προοπτική ενδελεχούς εξέτασης αυτών σε επόμενη συνάντηση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Νίκος Βάγιας και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Κοτταρίδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννης Μπλάνας και ο Παναγιώτης Ξυνός, καλλιεργητής πατάτας.

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 17-03-2016 10:08
ΟΧΙ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΕΣ ΕΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ .... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ε ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER