Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 20:40

Πρωτοφανείς ζημιές από περονόσπορο - Σε απόγνωση οι παραγωγοί κρασιού και σταφίδας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρωτοφανείς ζημιές από περονόσπορο - Σε απόγνωση οι παραγωγοί κρασιού και σταφίδας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αμπελιών και σταφίδας στην περιοχή της Τριφυλίας από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος τα κλήματά τους από τον περονόσπορο… Η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές και σε κάποια χωράφια είναι τραγική, με την ζημιά να έχει φτάσει το 50%, κάτι που σημαίνει αισθητά μειωμένη παραγωγή.
Την ανάπτυξη της ασθένειας ευνόησαν φέτος οι καιρικές συνθήκες, με τις έντονες βροχοπτώσεις που διαδέχονταν από ηλιοφάνεια και άπνοια, που ξεκίνησαν το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, συνεχίστηκαν όλο τον Μαϊο και διήρκησαν μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Οι παραγωγοί της Τριφυλίας και κυρίως στις περιοχές των Γαργαλιάνων και της Χώρας που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν προβεί σε αλλεπάλληλους ψεκασμούς και μάλιστα με ακριβά φυτοφάρμακα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσουν καταλυτικά το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί φέτος, κατ’ εξαίρεση από άλλες χρονιές, ο περονόσπορος «χτύπησε» όταν τα κλήματα ήταν σε προχωρημένο στάδιο, δηλαδή στην αύξηση του καρπού, όταν τα σταφύλια είχαν «δέσει».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER