Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 18:14

Ξεσκέπασμα καρπουζιών νωρίτερα από άλλες χρονιές στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ξεσκέπασμα καρπουζιών νωρίτερα από άλλες χρονιές στην Τριφυλία

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε το ξεσκέπασμα των υπαίθριων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας. Οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήπιο χειμώνα βοηθούν την καλλιέργεια και φέτος έχουν φέρει πρωιμότητα στην ανάπτυξη των φυτών. Ετσι πλέον δεν μπορούν να παραμείνουν μέσα στα πλαστικά κάλυψης.

Το Σαββατοκύριακο οι πρώτοι και πιο τολμηροί παραγωγοί προχώρησαν στο ξεσκέπασμα των καρπουζιών καθώς και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Ωστόσο αρκετοί παραγωγοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς τις επόμενες μέρες -σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων- προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ενώ και χρονικά θεωρούν ότι είναι νωρίς.

Να σημειώσουμε ότι γενικά, με τις εκτιμήσεις που κάνουν οι παραγωγοί, η χρονιά φέτος πηγαίνει μια εβδομάδα με δέκα ημέρες νωρίτερα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν και παρατηρούν ότι ακόμη υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσουν στην τελική παραγωγή, καθώς όλα εξαρτώνται από τον καιρό και μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα.

Φέτος στην περιοχή της Τριφυλίας υπολογίζεται ότι καλλιεργούνται περίπου 6 χιλ. στρέμματα καρπουζιού σημειώνοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER