Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 09:02

Η Xylella τρομοκρατεί τους Μεσσήνιους ελαιοκαλλιεργητές

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η Xylella τρομοκρατεί τους Μεσσήνιους ελαιοκαλλιεργητές

Οι παραγωγοί της Μεσσηνίας φοβούνται για την Xylella στις ελιές και με κάθε ξεραμένο κλαρί στα δέντρα σπεύδουν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

Αυτό μας επεσήμανε ο διευθυντής της υπηρεσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Γιάννης Κυριακόπουλος, ενημερώνοντάς μας ότι «έχουμε πολλές κλήσεις κι ενοχλήσεις για ζημιές, για κρούσματα που υπάρχει υποψία πως μπορεί να είναι Xylella».

Πληροφόρησε ότι «κάνουμε ελέγχους» και διαβεβαίωσε πως «δεν έχουμε κανένα κρούσμα Xylella στη Μεσσηνία και σε όλη την Ελλάδα».

Χθες το πρωί ένα τέτοιο ξεραμένο κλαδί ελιάς υπήρχε στο διάδρομο του 2ου ορόφου του Διοικητηρίου, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας. Ηταν, όπως μας ενημέρωσαν οι γεωπόνοι Αρις Παπανικολάου και Τάσος Πάττας, από κτήμα περιοχής μεταξύ Κάμπου και Γαϊτσών στην Αβία. Πρόκειται να σταλεί στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί η αιτία της ζημιάς και να επιβεβαιωθεί πως δεν είναι Xylella. Ο κ. Παπανικολάου εκτίμησε ότι πρόκειται για  τροφοπενία καλίου ή βορείου.

Ο κ. Πάττας παρατήρησε ότι «πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση ο κόσμος και να δείχνει ενδιαφέρον. Και ζητάμε να μας το αναφέρει, όταν διαπιστώνει κάποια βλάβη ή παράξενη εικόνα στις ελιές του, αλλά έχουμε φθάσει στο σημείο να μας καλούν για κάθε περιστατικό ζημιάς».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER