Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 21:43

Στήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι εσπεριδοκαλλιεργητές του Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Στήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι εσπεριδοκαλλιεργητές του Ευρώτα

Την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για διευκόλυνση των εσπεριδοκαλλιεργητών της περιοχής, που βλέπουν την παραγωγή τους να μένει αδιάθετη πάνω στα δέντρα, ζητά ο δήμος Ευρώτα με επιστολή του στον υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές Λακωνίας, καθώς και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

 

Στην επιστολή, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί εσπεριδοειδών βρίσκονται σε απόγνωση, αφού μένουν αδιάθετα τα πορτοκάλια και σημειώνεται ότι, «οι παρατεταμένες απεργίες καίριων κλάδων της οικονομίας, το κλείσιμο των δρόμων, οι τραπεζικοί περιορισμοί και το προσφυγικό ζήτημα παρεμποδίζουν τις εξαγωγές και εξαφανίζουν παραδοσιακές αγορές των προϊόντων μας».

Αναφέρεται ότι, «ζητάμε την παρέμβασή σας να ανοίξουν οι αγορές και να προωθηθεί η κοινωνική απόσυρση με παράλληλη διευκόλυνση του τρόπου που αυτή πραγματοποιείται».

Επιπλέον, στην επιστολή του δήμου υπογραμμίζεται ότι, «η διασφάλιση της παραγωγής και η προώθηση των προϊόντων δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των παραγωγών. Αποτελεί προϋπόθεση εξόδου από την κρίση. Αυτό εξαγγέλλεται συνήθως από όλους. Είναι καιρός, όμως, να φανεί και στην πράξη».


NEWSLETTER