Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 07:51

Ο Μάρκος Μπόλαρης στην έναρξη του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα στις 6 το απόγευμα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, με βάση το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort". Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Κυριακή και το διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Περιλαμβάνει α) έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου, αλλά και του αγροδιατροφικού τομέα γενικότερα. β) Συνέδριο όπου καταξιωμένοι ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και την Ιταλία θα κάνουν σημαντικές εισηγήσεις. γ) Πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. δ) Σεμινάρια - Workshops. ε) Επίσκεψη στο μεσσηνιακό ελαιώνα.

Την προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, μέχρι τώρα, στηρίζουν ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Πελοποννήσου, o Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ την έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Την οργάνωση του φεστιβάλ υποστηρίζει η "Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ο.Ε.".

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή: 17.00 - 21.00. Σάββατο: 10.00 - 21.00. Κυριακή: 10.00 - 19.00.

Παρασκευή  

18:00 Προσέλευση - εγγραφές

18:30 Εναρξη του φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.

18:40 Χαιρετισμοί, περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ή αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, προέδρου ΓΕΩΤΕΕ Σπύρου Μάμαλη, αντιδημάρχου Αγρινίου Γιώργου Μελιάδη.

19:00 Μάρκος Μπόλαρης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Κήρυξη έναρξης εργασιών.

19:10 Χαράλαμπος Κασίμης, γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, "Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020".

19:30 Εφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμονας της ΕΕ και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, "Κανονισμός (ΕΟΚ) 2568/91 και οι τελευταίες τροποποιήσεις του".

20:00 Κλείσιμο και παρουσίαση του συνεδριακού προγράμματος της επομένης.