Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 11:33

Ετοιμο το υπερπρώιμο καρπούζι στην Τριφυλία (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το υπερπρώιμο καρπούζι είναι γεγονός στην Τριφυλία. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μέσα Απριλίου, βγαίνουν οι ο πρώτοι τόνοι στην εσωτερική και διεθνή αγορά από τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια του Διονύση Κόκκαλη στον Μάραθο.

Τον συναντήσαμε στις 12 Απριλίου στη μονάδα του και όπως λέει, με μεράκι και σωστή καλλιεργητική πρακτική όλα μπορούν να γίνουν. Ο ίδιος μέχρι πρόσφατα καλλιεργούσε υπαίθρια καρπούζια και άλλα κηπευτικά. Επέλεξε όμως να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο προϊόν σε θερμοκήπιο 10 περίπου στρεμμάτων, κυρίως για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

 

Όπως σχολιάζει ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, φέτος βοήθησαν πολύ οι καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια της περιοχής και τα εδάφη, με καταπληκτικά αποτελέσματα και αναμενόμενες αποδόσεις άνω των 5 τόνων ανά στρέμμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

 

Η παραγωγή καρπουζιού στην περιοχή αναμένεται να κορυφωθεί τον Μάιο, σε πρώιμο στάδιο, με τα 6.000 στρέμματα που καλλιεργούνται στην περιοχή σε χαμηλή κάλυψη, να αποδίδουν παραγόμενο προϊόν 40.000 τόνων και πλέον.

 

Κ.Δ.