Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 09:15

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το υπόλοιπο της επιδότησης στους αγρότες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τη Μεγάλη Εβδομάδα το υπόλοιπο της επιδότησης στους αγρότες

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο της επιδότησης, ενώ από χθες ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση του 2016. 

Συγκεκριμένα εκδόθηκαν τα οριστικά δικαιώματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και από χθες ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ για το 2016 αφού άνοιξε το σύστημα των οριστικών δικαιωμάτων για τη νέα ΚΑΠ (έως το 2019) και καλούνται οι παραγωγοί να τα παραλάβουν.

Επίσης η ενιαία αίτηση ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου, σύμφωνα και με το σχετικό εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι τις 31 Μαΐου, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, λαθών, προστίμων ή και απώλειας ολόκληρης της ενιαίας ενίσχυσης, είναι απολύτως αναγκαίο οι παραγωγοί να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό του 2015.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER