Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 20:44

Παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι της ΕΑΣ Μεσσηνίας - Λεφτά πρώτα σε παραγωγούς και συνεταιρισμούς - πελάτες

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι της ΕΑΣ Μεσσηνίας - Λεφτά πρώτα σε παραγωγούς και συνεταιρισμούς - πελάτες

Τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς - πελάτες της στους οποίους οφείλει, θα πληρώνει πρώτα η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Και μετά θα πληρώσει τους υπαλλήλους της, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα το μισθό Ιουλίου και το επίδομα αδείας. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης και προ(σ)κάλεσε τους υπεύθυνους των καταστημάτων να κινητοποιηθούν και να μαζέψουν τα χρήματα που οφείλονται στην οργάνωση, γιατί αυτοί ήταν που πούλησαν. Ο κ. Κοζομπόλης επανέλαβε και πάλι ότι για τα χρέη και την κακή οικονομική κατάσταση της Ενωσης φταίνε οι υπηρεσιακοί και όχι ο ίδιος και οι διοικητικοί σύμβουλοι.
«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα λεφτά μας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος και ξεκαθάρισε πως «προτεραιότητα είναι να πληρωθούν οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί για τις ποσότητες ελαιολάδου που έχουν δώσει στην Ενωση. Τα λάδια αυτά έχουν πάει στην εμπορία της οργάνωσης, για την Ελαιουργική και για άλλους πελάτες μας».
Η συγκεκριμένη απάντηση δόθηκε για την πρόσφατη πληρωμή από την Ελαιουργική που χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ΕΑΣ. «Εδωσαν 88.000 ευρώ για τα τελευταία φορτία που ήταν να πληρωθούν», είπε ο κ. Κοζομπόλης κι ενημέρωσε ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε παραγωγούς και συνεταιρισμούς.
Για το μεγάλο χρέος της Ελαιουργικής, υποστήριξε πως «με ευθύνη κάποιων είχε φθάσει στις 400.000 ευρώ. Αναγνωρίζουν το χρέος, θα πληρώσουν σιγά - σιγά. Θα δίνουν έναντι» και πρόσθεσε: «Η κατάσταση δεν έφθασε εδώ που έφθασε με ευθύνη διοικητικών συμβούλων. Εφθασε με ευθύνη υπηρεσιακών και του Τμήματος Εμπορίας, όχι του Δ.Σ. και του προέδρου. Οταν έβαλα τις φωνές το 2010 και η οφειλή της Ελαιουργικής ήταν στις 210.000 ευρώ, μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Και τότε η Ελαιουργική μπορούσε να το αποπληρώσει με συγκεκριμένο τρόπο».
Ο πρόεδρος προ(σ)κάλεσε «όλα τα υποκαταστήματα να μαζέψουν τα χρήματα που οφείλονται», επισημαίνοντας: «Οι ίδιοι δε θα έχουν να πληρωθούν. Σταματάτε να πουλάτε επί πιστώσει, όπου και όπως γινόταν».
Επανέλαβε, πως «σε προτεραιότητα για πληρωμή είναι οι παραγωγοί. Γιατί πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας». Διευκρίνισε ότι «περιμένουμε χρήματα και από ενεργοποιήσεις και από άλλα πράγματα» και παρατήρησε: «Δεν μπορεί, όμως, να περιμένουμε μόνο τις ενεργοποιήσεις, για να μαζέψουμε χρήματα. Οι ίδιοι δεν πούλησαν τα πράγματα, για τα οποία μας χρωστούν;».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER