Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 08:34

"Κρατάει" στα 3 ευρώ το κιλό η τιμή του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την

Μετά τη στασιμότητα στην ισπανική αγορά ελαιολάδου κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μόλις και μετά βίας καταγράφηκαν κινήσεις στις τιμές προέλευσης, ο Μάιος ξεκίνησε με περισσότερη δραστηριότητα, κυρίως από πλευράς ιταλικών επιχειρήσεων που αυτές τις μέρες θέλουν να κλείσουν συμφωνίες με τον ισπανικό τομέα αφήνοντας πίσω τους την Τυνησία, μια αγορά από την οποία, τους τελευταίους μήνες, συνήθιζε να κάνει τις αγορές της.

 

Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα της Ιταλίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη λαμπάντε ελαιολάδων, έκανε αυτή την εβδομάδα (30/05 - 3/06) την προσφορά πιο στάσιμη, χωρίς κανένα ενδιαφέρον πώλησης και τον τομέα να φωνάζει "πρέπει να αντέξουμε μέχρι το τέλος".

Αυτή η σταθερή θέση σαφώς θα μπορούσε να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου εν αναμονή των νέων στοιχείων με τις πωλήσεις του Μαΐου, ενώ πολλοί συμφωνούν ότι αν αυτές συνεχίσουν στην ίδια γραμμή των προηγούμενων μηνών τότε οι τιμές θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα.

Οσον αφορά στις τιμές ελαιολάδου κατά την περασμένη εβδομάδα, αυτές διαμορφώνονται ως εξής: το έξτρα παρθένο στα 3,00 ευρώ, το ραφινέ στα 2,80, ενώ το βιολογικό στα 3,80 ευρώ/κιλό.

Πηγή: olivenews.gr