Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 22:32

Ο Αλευράς για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ν. Αφρικής

Γράφτηκε από την
Ο Αλευράς για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ν. Αφρικής

 

Καταστροφική για τη χώρα μας χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ε.Ε. - Ν. Αφρικής, ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Παναγιώτης Αλευράς.

 

Με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, τονίζει ότι «πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια έστω και στο παρά πέντε, ώστε τα δύο αυτά προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας, η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας, να τύχουν ανάλογης προστασίας». Ο κ. Αλευράς επισημαίνει ότι «σε διαφορετική περίπτωση, εκτός των άλλων, θα δημιουργήσει κακό "προηγούμενο" για τις επόμενες εμπορικές συμφωνίες , όπως στη συμφωνία Ε.Ε. με τον Καναδά (CΕΤΑ) και στη διαπραγμάτευση Ε.Ε. - Η.Π.Α.». Και διαπιστώνει πως «αποτελεί εθνικό ζήτημα υψίστης σημασίας και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική, ιδιαίτερα όταν κάποιοι μάλιστα έχουν μερίδιο ευθύνης, δεδομένου ότι η "μάχη" της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας "χάθηκαν" το 2014, όπου είχε κλείσει το οριστικό κείμενο της συμφωνίας». 

 

Καταλήγοντας παρατηρεί πως «η αόριστη υπόσχεση για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης της συμφωνίας σε βάθος 5ετίας, σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει. Εδώ που φτάσαμε μετά από ατυχείς χειρισμούς, μόνο με βέτο μπορούμε να περισώσουμε την κατάσταση». 


NEWSLETTER