Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 21:19

Διαβεβαιώσεις Παπαγεωργίου από τη Συκική: Μετά τις 15 Αυγούστου τα σύκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβεβαιώσεις Παπαγεωργίου από τη Συκική: Μετά τις 15 Αυγούστου τα σύκα

Μετά τις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει η συγκομιδή των σύκων στη Μεσσηνία, ενώ τα απεντομωτήρια θα ανοίξουν στο τέλος του μήνα. Αυτό σημείωσε στην "Ε" ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και κάλεσε τους παραγωγούς να μην πιστεύουν στις φήμες που διαδίδονται, ότι η οργάνωση δε θα κάνει εμπορία ή θα κάνει λειψή.
«Είναι προπαγάνδα εκ του πονηρού», επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου και παρατήρησε: «Εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Η Συκική θα συνεχίσει και φέτος με τον ίδιο τρόπο την εμπορία. Δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι παραγωγοί να εμπιστευτούν την οργάνωση, να μην ακούνε αυτά που λέγονται. Το Δ.Σ. υλοποιεί τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης».
Ο πρόεδρος της Συκικής είπε ότι «είμαστε πιο όψιμοι φέτος. Θα ξεκινήσουμε μετά τις 15 Αυγούστου, ενώ πέρσι 5-6 Αυγούστου είχαμε σύκα στα αλώνια». Ανέφερε πως «φαίνεται να είναι καλή χρονιά, παρότι έχουμε πτώση σύκων από τη μη γονιμοποίηση και από τη λογχαία (μύγα των σύκων)» και παρατήρησε:
«Φαίνεται να είναι ποιοτική χρονιά. Για την ποσότητα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα, λόγω της οψιμότητας. Στις 20 Αυγούστου θα κάνουμε εκτίμηση της παραγωγής στο Δ.Σ. για να καθορίσουμε και τιμές. Η διεθνής αγορά είναι σε αναστάτωση, σε κρίση. Συζητάμε με τους πελάτες μας, με τους τυποποιητές. Τα απεντομωτήρια θα ανοίξουν στο τέλος Αυγούστου, ενώ πέρσι είχαν ανοίξει στις 22 του μήνα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER