Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 15:44

Μπόλαρης για ΠΟΠ Καλαμάτα: "Τη θέση στα διεθνή ράφια δεν μας τη χαρίζει κανείς" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

“Η λογική της κινδυνολογίας έχει και άλλες σκοπιμότητες” είπε από την Καλαμάτα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με τα προϊόντα ΠΟΠ «φέτα» και «ελιά Καλαμάτα» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος πιστεύει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα κερδίζουν από την ποιότητά τους.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΙ Πελοποννήσου για τα τροφοφάρμακα, τα λειτουργικά τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής, τόνισε την ανάγκη πολιτικών συνέργειας για να κερδίσουν τα προϊόντα μας τις ξένες αγορές, υπογραμμίζοντας πως «τη θέση στα διεθνή ράφια δεν μας τη χαρίζει κανείς, ή την κερδίζουμε ή δεν την έχουμε». Σημείωσε πως θα πρέπει να φύγουμε από λογικές «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», και είπε πως το υπουργείο αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, χρηματοδοτικά και μη «γνωρίζοντας ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να μοιραστούν στη λογική της απορροφητικότητας, η οποία γέμισε κουφάρια τον τόπο, αλλά να πάνε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, με ιεράρχηση».

Οσον αφορά στα λειτουργικά τρόφιμα, τα τροφοφάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής, μίλησε για έναν τομέα που αποτελεί πρόκληση για την χώρα μας, καθώς το υπουργείο πιστεύει πως χρειάζονται πολιτικές για προϊόντα ποιότητας που ενσωματώνουν την καινοτομία, πιστοποιούν και αποδεικνύουν την ποιότητα και την καινοτομία και λειτουργούν οι παραγωγοί και η χώρα με εξωστρέφεια, ώστε τα καλύτερα προϊόντα μας να είναι στα καλύτερα ράφια του κόσμου.

Το συνέδριο συνεχίζεται στο ΤΕΙ Πελοποννήσου μέχρι το Σάββατο. Την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πώς μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής και ως λειτουργικό τρόφιμο, ενώ το Σάββατο θα γίνει επίσκεψη των συνέδρων σε ελαιοτριβείο και τυροκομείο της Δυτικής Μάνης.