Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 09:09

Πάγωμα εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ  ζητεί το Επιμελητήριο

Γράφτηκε από την

Πάγωμα καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα έτος ζητεί, μεταξύ άλλων, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις επιχειρήσεις του νομού μας τις οποίες έπληξαν οι πρόσφατες πλημμύρες.

Παράλληλα, ζητεί «όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις».

Τα πιο πάνω αιτήματα απευθύνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Συνεχίζοντας στην εν λόγω επιστολή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλεί τον υπουργό να ενημερώσει «τους ασφαλιστικούς φορείς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ασφαλιστικές ενημερότητες στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση, για να μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν μετά το πέρας της παράτασης στις υποχρεώσεις τους».

Με άλλη επιστολή του, εξ άλλου, ο Δ. Μανιάτης -προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη- διατυπώνει «συμπληρωματικές προτάσεις για παράταση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων σε πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές του νομού Μεσσηνίας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαριστεί τον υπουργό για την παράταση, ώς τις 7 Μαρτίου 2017, των προθεσμιών για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πλημμυρόπληκτων επιχειρήσεων, τον καλεί να επεκτείνει την παράταση στον ένα χρόνο, καθώς -όπως σημειώνει- «αρχίζει η χειμερινή περίοδος, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον μήνα Μάρτιο 2017».

Παράλληλα, ο Δ. Μανιάτης επισημαίνει προς τον Τρ. Αλεξιάδη ότι «θα πρέπει να ενημερωθούν οι κατά τόπους εφορίες, ούτως ώστε για το χρονικό διάστημα παράτασης πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων να μπορούν να εκδίδουν φορολογικές ενημερότητες στις επιχειρήσεις που αιτούνται, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διευκολύνσεις που τους παρέχονται από την Πολιτεία».