Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 09:49

Ούτε ο Μανιάτης θέλει πρόσφυγες στη Βελίκα

Γράφτηκε από την

Την αντίθεσή του στην φιλοξενία προσφύγων στην παραλία της Βελίκας εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συντάσσεται με τις θέσεις του Δήμου Μεσσήνης, της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και όλων των φορέων του νομού, «διότι αυτή η επιλογή θα έχει σοβαρές συνέπειες στις επενδύσεις και ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο της περιοχής και γενικότερα της Μεσσηνίας». Προσθέτει δε πως πιστεύει ότι «οι προσωρινές δομές φιλοξενίας των προσφύγων πρέπει να δημιουργούνται σε περιοχές μακριά από χώρους επενδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, που δεν επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη».

Γι' αυτό και όπως αναφέρει: «Συνυπογράφω το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής του Δήμου Μεσσήνης και πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικές αρχές έχουν σημαντικό ρόλο, ώστε οι κοινωνικές επενδύσεις και τα μέτρα ένταξης να καλύπτουν επαρκώς τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τους τοπικούς πληθυσμούς, ενώ οι δήμοι της χώρας θα έπρεπε να ενταχθούν στα όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

Κλείνοντας ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι «δεν χρειάζονται έκτακτες, αλλά μακροπρόθεσμες πολιτικές ένταξης και κοινή στρατηγική των χωρών της Ε.Ε.».