Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 16:31

Μεσσηνία: Παράθυρο Παππά για παράταση της αναστολής εισφορών για τους πλημμυροπαθείς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Παράθυρο Παππά για παράταση της αναστολής εισφορών για τους πλημμυροπαθείς

 

Τα σοβαρά ζητήματα των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, της ρευστότητας, των πυρόπληκτων δανείων και του ακατάσχετου λογαριασμού, τέθηκαν στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης ζήτησε: Ρύθμιση με ειδικό καθεστώς για τα πυροδάνεια. Να δοθεί λύση με τον ακατάσχετο λογαριασμό «διότι έχει μεγάλη σημασία για τη λειτουργία των POS». Οσοι πληρώνουν τις εισφορές τους από 1/1/2017 να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και βιβλιάριο υγείας. Παράταση μέχρι τέλος του 2017 της αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγει στις 7 Μαρτίου, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 

Η ίδρυση της Διαστημικής Υπηρεσίας πρέπει να έχει έδρα την Καλαμάτα, είπε ο κ. Μανιάτης «διότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι η τοποθεσία του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι στρατηγικής αναγκαιότητας και θεωρείται σαν βέλτιστο πανευρωπαϊκό σημείο για δημιουργία Μεσογειακής Πανευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης». 

Αλλα σοβαρά ζητήματα έθεσαν ακόμα οι Παύλος Κρανιώτης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κωστόπουλος, Δημήτρης Γυφτέας, Αναστάσιος Μαρκόπουλος, Δημήτρης Χριστόφορος, Παναγιώτης Πουλημένος και Παύλος Γκρέκης.

Ο υπουργός απάντησε ότι στο ασφαλιστικό «κινούμαστε με τις αρχές της ισοπολιτείας, εισφορές για όλους με τους ίδιους κανόνες και ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός». Παρατήρησε ότι θεωρούν κορυφαίο, προτεραιότητα το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση των πλεονασμάτων και της φορολογίας των επιχειρήσεων». Απάντησε ότι και οι φορολογικές εισφορές για τους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας θα ρυθμιστούν, μετά τις 7 Μαρτίου, όπως έχει γίνει με τις ασφαλιστικές, ενώ είπε πως θα εξετάσουν το αίτημα της παράτασης μέχρι το τέλος του χρόνου. 

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER