Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 18:01

“Τροποποίηση σχεδίου πόλης για τις πρώην σχολές Παπαφλέσσα” ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
“Τροποποίηση σχεδίου πόλης για τις πρώην σχολές Παπαφλέσσα” ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ζητά με ανοιχτή επιστολή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή του κτηρίου στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα και να υλοποιηθεί το έργο "Μεσογειακή πόλη". Συγκεκριμένα, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ζητείται από τον Παν. Νίκα «η τροποποίηση Ο.Τ. 61 του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης Καλαμάτας για την υλοποίηση έργου “Μεσογειακή πόλη” στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα».

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Με τη σημερινή μας επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα της υλοποίησης του έργου «Μεσογειακή πόλη – Διαμόρφωση υφιστάμενου κτηρίου – Για δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης πολιτισμού και εκπαίδευσης» στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα.

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας στο Δημαρχείο (20/11/2015) και της επιστολής που ακολούθησε με αριθ. πρωτ. 393/28-01-2016, με την οποία σας ενημερώναμε και εγγράφως για την ανάγκη άμεσης τροποποίησης Οικοδομικού Τετραγώνου του Σχεδίου Πόλεως Καλαμάτας, προκειμένου για την ανακατασκευή υφιστάμενου κτηρίου με χρήση εκπαίδευσης (Δημοτικό Σχολείο στο Ρυμοτομικό και Γυμνάσιο στο ΓΠΣ) για νέα χρήση εκπαίδευσης και πολιτισμού και βρίσκεται επί των οδών Φαρών, Κρήτης, Κανάρη και Ηροδότου επί του Ο.Τ. 61 του Δήμου Καλαμάτας, παρακαλούμε όπως παρέμβετε προσωπικά προς την Υπηρεσία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Καλαμάτας για να εκδοθεί άμεσα η άδεια οικοδομής και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

Μεσογειακή πόλη: ένας πολυχώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης, με επίκεντρο την αγροτική παράδοση, τη γαστρονομική τέχνη, την πράσινη ανάπτυξη.

Ενα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Ελλάδα, ένα έργο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ένα έργο που θα αναδείξει τη Μεσσηνία σε Μεσογειακό Κέντρο Πολιτισμού και Γαστρονομίας.

Με την πεποίθηση ότι το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συνάδει με τους σκοπούς της υλοποίησης της “Μεσογειακής πόλης”, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας». 


NEWSLETTER