Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:45

Συνεχίζεται η κόντρα για τις πρώην σχολές Παπαφλέσσα 

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η κόντρα για τις πρώην σχολές Παπαφλέσσα 

Τη διαφωνία του με τον σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας να στεγάσει σχολείο παιδιών ΑμεΑ στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε επιστολή που ο πρόεδρός του Δημήτρης Μανιάτης απέστειλε στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Στην ίδια επιστολή, ο Δ. Μανιάτης αντιπροτείνει την δωρεάν παραχώρηση, για τον πιο πάνω σκοπό, του κτηρίου του επί της οδού Χρήστου Κουμάντου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας -την οποία κοινοποιεί και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου- αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην Προγραμματική Σύμβαση που θα πραγματοποιηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου "Μεσογειακή Πόλη".

Το γεγονός αυτό δείχνει πραγματικά ότι οι συμμετέχοντες στην συμφωνία αποδέχονται τη σημασία του έργου, με την προοπτική η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος, να καταγραφούν στα τουριστικά δρώμενα ως Γαστρονομικός Προορισμός.

Ολα τα άλλα είναι πλέον επιμέρους θέματα, τα οποία μπορούν να συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου, ώστε να δοθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου το συντομότερο δυνατόν.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επιστολής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το έγγραφό μας, το οποίο αφορά το αίτημα της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλεως του Δήμου Καλαμάτας για την θέση του έργου (ΟΤ 61), έχει κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1083/24-12-2015.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εγκατάστασης του Σχολείου Παιδιών ΑμεΑ, παρότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματικά δείχνει μεγάλη ευαισθησία, δυστυχώς σε περίπτωση που αυτό εγκατασταθεί στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, τότε το αναπτυξιακό έργο "Μεσογειακή Πόλη" ακυρώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου μας στην οδό Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους, για όσα χρόνια απαιτείται, για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ.

Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε για τις νέες τεχνικές προσαρμογές για την εύκολη πρόσβαση των Αμεα.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας».


NEWSLETTER