Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 08:59

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Υποψήφιος χωρίς κομματική στήριξη ο Γιώργος Γκούμας  

Γράφτηκε από την

«Κανένας επαγγελματίας μόνος του - αυτό είναι το μήνυμά μας». Με τη φράση αυτή ο Γιώργος Γκούμας έδωσε χθες το μεσημέρι το στίγμα του συνδυασμού του "Νέο Επιμελητήριο", στη διάρκεια παρουσίασης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, απ' όπου ο κ. Γκούμας ανήγγειλε την υποψηφιότητά του, είχε γεμίσει με τους υποστηρικτές του συνδυασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το οποίο τόνισε έντονα στη σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών του "Νέου Επιμελητηρίου" ο επικεφαλής του ήταν ότι κατεβαίνει αχρωμάτιστος πολιτικά για να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Δ.Σ. που θα προκύψει. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου δε για την προηγούμενη κάθοδό του στις επιμελητηριακές εκλογές με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ότι ήταν λάθος του. Σημείωσε μάλιστα πως δέσμευσή τους είναι να δουλέψουν ως συνδυασμός επάνω στα συμφέροντα του επαγγελματία, τονίζοντας ότι κατεβαίνουν ανεξάρτητοι. «Θα είναι καλοδεχούμενες και οι υποψηφιότητες που δεν κατευθύνονται από πολιτικά κόμματα και οργανισμούς, που θα έχουν σκοπό σαν το δικό μας, να αναβαθμίσουν το Επιμελητήριο», ανέφερε ο ίδιος. Και πρόσθεσε πως ποτέ δεν εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, αντίθετα στις δύο τετραετίες που θήτευσε ως μέλος του Δ.Σ. στο Επιμελητήριο -«εκτός της τελευταίας που μου κλέψανε με συνωμοτικό τρόπο», όπως ο ίδιος σημείωσε, εργάστηκε για την αναβάθμιση του θεσμού και έμεινε έξω από συμφέροντα. 

Οταν ερωτήθηκε για την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου, είπε ότι «οι επαγγελματίες κρίνουν το τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εξάλλου μια διοίκηση όταν θέλει να υποστηρίξει το έργο της ή να το μετρήσει πηγαίνει στις κάλπες. Η μόνη δύναμη για να μετρήσεις την αποτελεσματικότητα του έργου σου είναι να κατέβεις στις εκλογές».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ 

Απαντώντας σχετικά με τις πολυεθνικές αλυσίδες που έχουν ανοίξει στην Καλαμάτα και τα σχέδια για καινούργιες, υποστήριξε ότι όντως έχουν βλάψει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Είπε ακόμα ότι ο συνδυασμός του έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ενδυνάμωση των εμπορικών καταστημάτων και θα την παρουσιάσει μαζί με το πρόγραμμά τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Εν τω μεταξύ ο Γ. Γκούμας κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν σημείωσε ότι το "Νέο Επιμελητήριο" κατάφερε να αντέξει και να αναπτυχθεί μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που διατηρήθηκε στον θεσμό τα τελευταία χρόνια. «Ο συνδυασμός που όχι μόνο παρέμεινε ζωντανός, αλλά αυτός που στην ουσία θα διεκδικήσει την ισχυρή πλειοψηφία και την οριστική επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, έχοντας ως όραμα την άμεση αναβάθμιση του θεσμού με βασική προϋπόθεση την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Σε άλλο σημείο απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νομού «να έρθουν κοντά μας να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα μας προσπάθεια για ένα Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο, προκειμένου να  αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας». Τόνισε ότι το Επιμελητήριο «πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας», θέτοντας ως βασικό στόχο «την ανάδειξη των μεσσηνιακών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων». Είπε ακόμα ότι «με τη σωστή επικοινωνιακή στρατηγική που θα ασκήσει το Επιμελητήριο μπορεί να διεκδικήσει το άνοιγμα σε νέες αγορές, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας όλων των προϊόντων της μεσσηνιακής γης και των υπηρεσιών».  

Το "Νέο Επιμελητήριο" ως νέα διοίκηση «θα προχωρήσει άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες: Αμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των μελών. Δημιουργία Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας σε συνεργασία πάντα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας. Αμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου. Θεσπίζεται η θέση του υπεύθυνου συμβουλευτικής υποστήριξης που θα είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο». Με έμφαση «στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα».

Ν.Κ.