Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 07:54

Χορηγός το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην... εκτόξευση προϊόντων 

Γράφτηκε από την

 

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα είναι επίσημος χορηγός των μαθητών του 4ου και 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας που το 2018 θα... εκτοξεύσουν μεσσηνιακά προϊόντα σε τροχιά, στο πλαίσιο πειράματος της εταιρείας “Blue Origin”, του γνωστού επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτη της amazon.com.

Αυτό γνωστοποιεί ο φορέας με ανακοίνωσή του, στην οποία υπενθυμίζει -μεταξύ άλλων- τις «παρεμβάσεις μας στην πολιτεία για την υλοποίηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και της Εθνικής Διαστημικής Πύλης με έδρα την Καλαμάτα, οι οποίες σταδιακά έχουν αρχίσει να υιοθετούνται». Παράλληλα εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο πείραμα συνεργάζονται ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Προκόπιος Μαγιάτης και η μεσσηνιακή επιχείρηση Agrovim.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του πειράματος -το οποίο γίνεται με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, του Μεσσήνιου αστροφυσικού της NASA Περικλή Παπαδόπουλου και του αδελφού του, μηχανολόγου μηχανικού Παναγιώτη Παπαδόπουλου- είναι η εξέταση της διατροφικής συμπεριφοράς των συστατικών των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων και της ελιάς ΠΟΠ Καλαμών σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Αντίστοιχο πείραμα έχουν ξεκινήσει και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.