Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 18:01

“Νέο Επιμελητήριο”: Σε Χρυσόστομο και Τσώνη χθες ο Γιώργος Γκούμας 

Γράφτηκε από την
“Νέο Επιμελητήριο”: Σε Χρυσόστομο και Τσώνη χθες ο Γιώργος Γκούμας 

Τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και το Δημαρχείο Μεσσήνης επισκέφτηκαν χθες ο επικεφαλής Γιώργος Γκούμας και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο”.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Επισκοπείο “ο κ. Γκούμας τόνισε τον σπουδαίο ρόλο της Εκκλησίας απέναντι στη διαρκή κρίση της οικονομίας μας και την απαραίτητη συνεργασία των εκπροσώπων της ιδιωτικής οικονομίας της περιοχής μας για την ανακούφιση των ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων”. Επίσης, ενημέρωσε το μητροπολίτη “για την προσπάθεια που θα κάνει η νέα διοίκηση στην ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του νομού μας και γενικότερα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Μεσσηνία”.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με την ευχή του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο συνδυασμό και στον κ. Γκούμα προσωπικά για καλή επιτυχία “στην προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν τον θεσμό του Επιμελητηρίου, έναν θεσμό που όπως είπε είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της οικονομίας”.

Αργότερα ο κ. Γκούμας και μέλη του “Νέου Επιμελητηρίου” συναντήθηκαν με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Τσώνης, αφού προέβαλε τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν γραφειοκρατικά και διαρθρωτικά θέματα του δήμου, παρουσίασε με μεγάλη λεπτομέρεια τη δυναμική και την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Δήμος Μεσσήνης σε θέματα αναπτυξιακά, όπως ο οδικός άξονας Καλαμάτας - Ριζόμυλου, η ανάδειξη και η ανάπλαση του ποταμού Παμίσου, η στρατηγική για την ήπιας μορφής ανάπτυξη του αγροτουρισμού (στα ορεινά διαμερίσματα του δήμου), καθώς και του πολιτιστικού (Αρχαία Μεσσήνη), του αθλητικού και του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες, που άπτονται κυρίως των “κόκκινων” δανείων και γενικότερα της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του Επιμελητηρίου και θα χαρεί πολύ αν δει ένα Επιμελητήριο παρεμβατικό, κοντά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Μεσσήνης για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Γκούμας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσώνη για την πλήρη ενημέρωση, κυρίως επί  των αναπτυξιακών θεμάτων, τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας με έναν τόσο σημαντικό δήμο για τη Μεσσηνία, όπως είναι ο Δήμος Μεσσήνης. Ενας δήμος ισχυρός τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε θέση αφορά τα επιμέρους της κατασκευής του δρόμου Καλαμάτας - Ριζόμυλου και τόνισε ότι το “Νέο Επιμελητήριο” και ο ίδιος προσωπικά δηλώνει ότι σημασία έχει η αναγκαιότητα για την υλοποίηση του έργου. Συνταυτίζεται με την άποψη του δημάρχου και θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που θα προκύψουν.


NEWSLETTER