Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 08:46

Κρατικό αεροδρόμιο και λιμάνι θέλει ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κρατικό αεροδρόμιο και λιμάνι θέλει ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Να παραμείνει κρατικό το αεροδρόμιο Καλαμάτας και το λιμάνι να γίνει home port (επιβίβασης - αποβίβασης), πρότεινε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημ. Μανιάτης, σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου.

Υποστήριξε ότι αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί, γι’ αυτό και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ αναφέρθηκε επικριτικά για τους δήμους της Μεσσηνίας που δεν ανταποκρίθηκαν στην οικονομική τους υποχρέωση, για την αεροπορική σύνδεση με την Ιταλία, με τη Ryanair. 

«Το αεροδρόμιο και το λιμάνι Καλαμάτας είναι σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης. Για το αεροδρόμιο αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων και των πάρκινγκ και παρατήρησε πως μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της νότιας Πελοποννήσου. Εκτίμησε ότι πρέπει να μείνει κρατικό, γιατί κατά την άποψή του δεν έχει τέτοια κίνηση που να υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές.

Για το λιμάνι παρατήρησε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε να γίνει home port, λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης, αναφέροντας το πλεονέκτημα της γειτνίασης με το αεροδρόμιο. Εξέφρασε, μάλιστα, παράπονα που το Επιμελητήριο δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας του υδατοδρομίου, υποστηρίζοντας ότι το κόστος είναι μικρό και μπορεί να καλυφθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία του Επιμελητηρίου κι εξέφρασε τη λύπη του που δεν υιοθετήθηκε η πρότασή του στο Δ.Σ. για το παλιό κτήριο του φορέα. Σημείωσε ότι «προέχει η βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου. Αν δεν μπορεί να επιβιώσει θα καταργηθεί».

Είπε για κάποιους που δεν μετείχαν στο Δ.Σ. ότι το απαξίωσαν και τώρα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ έκανε λόγο για «δύο συμβούλους που δεν πατούσαν ποτέ στο Δ.Σ. κι έστειλαν επιστολή να μην αξιοποιήσουμε το παλιό Επιμελητήριο, να μην κάνουμε έξωση στα σωματεία που δεν πληρώνουν».

Για τη θητεία του ανέφερε ότι «η κοινωνία θα μας κρίνει. Δεν έλειψα ούτε μία μέρα από το Επιμελητήριο». Ενημέρωσε πως «θα έχουμε ταμειακό υπόλοιπο (απόθεμα) 250.000 με 260.000 ευρώ, λόγω της χρηστής διοίκησης», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «δεν νομίζω ότι ήταν κακό το μνημόνιο συνεργασίας Καραμπάτου - Γκούμα».

Ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. που μετείχαν στις συνεδριάσεις, καθώς και το προσωπικό, αναφέροντας ότι ήταν άψογο, από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Ο Δ. Μανιάτης παρατήρησε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Μεσσηνία είναι πρώτη στην υλοποίηση προτάσεων από επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στα πυροδάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια και την προσπάθεια της διοίκησης για δημιουργία αεροπορικής σύνδεσης Ηρακλείου - Καλαμάτας - Ιωαννίνων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER