Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 09:02

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 153 ψήφισαν στην Κυπαρισσία - Σήμερα κάλπες στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 153 ψήφισαν στην Κυπαρισσία - Σήμερα κάλπες στην Πύλο

 

 

Ξεκίνησαν χθες στη Κυπαρισσία, συνεχίζονται σήμερα στην Πύλο (στο Δημαρχείο, 12 μ. - 6 μ.μ.) και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα (στα γραφεία του Επιμελητηρίου, 10 π.μ. - 6 μ.μ.) οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Χθες στην Κυπαρισσία ψήφισαν 153 μέλη του. 

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και 3 σταυρούς σε κάθε τμήμα μπορούν να βάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου Δ.Σ. του φορέα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δεν χρειάζεται σταυρό ο επικεφαλής, ο υποψήφιος πρόεδρος. Και αν “σταυρωθεί” όμως, δεν θα είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο και θα καταμετρηθούν κανονικά οι σταυροί στους υποψηφίους. Πρέπει, ωστόσο, ο υποψήφιος πρόεδρος να μην είναι ο τέταρτος που θα “σταυρωθεί”, γιατί έτσι δεν θα πάρει σταυρό κανένας υποψήφιος (από τους άλλους 3).

Οι ΑΕ έχουν δικαίωμα μέχρι 3 ψήφους, οι ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ μέχρι 2 και όλα τα άλλα μέλη του Επιμελητηρίου 1 ψήφο. Οι ΑΕ για να μπορούν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν δηλώσει εγκαίρως ποια είναι τα 3 πρόσωπα που θα προσέλθουν στην κάλπη, ενώ το ίδιο ισχύει και για ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ, αν έχουν πάνω από 2 μέλη.


NEWSLETTER