Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 09:09

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κάλπες στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο - 103 ψήφισαν στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κάλπες στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο - 103 ψήφισαν στην Πύλο

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη διαδικασία να μεταφέρεται στην Καλαμάτα (Σάββατο & Κυριακή 10 π.μ.- 6 μ.μ. στα γραφεία του φορέα).

Χθες μέσα σε καλό κλίμα ανάμεσα σε υποψηφίους των δύο μονομάχων Γιώργου Γκούμα και Βαγγέλη Ξυγκώρου ψήφισαν 103 άτομα στην Πύλο, συμμετοχή που πάντως κρίνεται μικρή αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ίδια περιοχή κατά τις  προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 240 άτομα. Αντίστοιχα την Πέμπτη στην Κυπαρισσία ψήφισαν 153 έναντι 340 στις περασμένες εκλογές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και επιχειρηματίες από Τριφυλία και Πυλία, που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να προσέλθουν στις κάλπες στις αντίστοιχες περιοχές.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μέχρι και 3 σταυρούς σε κάθε τμήμα μπορούν να βάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου Δ.Σ. του φορέα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δεν χρειάζεται σταυρό ο επικεφαλής, ο υποψήφιος πρόεδρος. Και αν “σταυρωθεί” όμως, δεν θα είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο και θα καταμετρηθούν κανονικά οι σταυροί στους υποψηφίους. Πρέπει, ωστόσο, ο υποψήφιος πρόεδρος να μην είναι ο τέταρτος που θα “σταυρωθεί”, γιατί έτσι δεν θα πάρει σταυρό κανένας υποψήφιος (από τους άλλους 3).

Οι ΑΕ έχουν δικαίωμα μέχρι 3 ψήφους, οι ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ μέχρι 2, και όλα τα άλλα μέλη του Επιμελητηρίου 1 ψήφο. Οι ΑΕ για να μπορούν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν δηλώσει εγκαίρως ποια είναι τα 3 πρόσωπα που θα προσέλθουν στην κάλπη, ενώ το ίδιο ισχύει και για ΕΠΕ-ΟΕ και ΙΚΕ, αν έχουν πάνω από 2 μέλη.


NEWSLETTER