Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 18:35

Υπηρεσία Μιας Στάσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπηρεσία Μιας Στάσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ξεκίνησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να λειτουργεί από τις 22 Ιουλίου την πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), για την εξ αποστάσεως σύσταση εταιρειών.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσω της πλατφόρμας θα μπορεί δυνητικά να συσταθεί μία μονοπρόσωπη εταιρεία από οποιονδήποτε Ελληνα ή Ευρωπαίο πολίτη ακόμη και μέσα σε 13 λεπτά, καθώς “χάρη στην πλατφόρμα η σύσταση επιχειρήσεων είναι εφικτή σε ελάχιστο χρόνο με τη χρήση μόνο ηλεκτρονικού υπολογιστή”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές. Για όσους επιλέξουν την e-ΥΜΣ, στη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της, η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Πλέον, πέραν της δυνατότητας σύστασης ΑΕ και ΕΠΕ από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης των Επιμελητηρίων, με τη χρήση πρότυπων καταστατικών, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να υλοποιήσει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη σύσταση μιας εταιρείας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με μειωμένο κόστος, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr), με μοναδικές προϋποθέσεις την κατοχή ηλεκτρονικής υπογραφής και τη χρήση πρότυπου καταστατικού, χωρίς τη μεσολάβηση οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER