Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 10:13

Συνεργασία ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γιάννη Καπόλο και τον αντιπρύτανη Δημήτρη Πετρόπουλο είχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία ήταν συνέχεια της πρώτης επαφής στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, ήταν η διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής και η διάχυση της πληροφορίας και των καινοτόμων εφαρμογών στην πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησαν την εισήγηση του πρύτανη, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά όλες τις πτυχές της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας του ιδρύματος. Μάλιστα κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να έρθουν κοντά στο ΤΕΙ και από κοινού να εξετάζονται ζητήματα που αφορούν προοπτικές και καινοτόμες πρακτικές που έχουν εφαρμογή στην πραγματική οικονομία.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καπόλο για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε για την εντατικοποίηση της συνεργασίας των φορέων και την άμεση διοργάνωση ημερίδων για περαιτέρω ενημέρωση των επιχειρήσεων, όπου θα παρουσιάζονται όλες οι νεότερες έρευνες και εξελίξεις από την πανεπιστημιακή έρευνα, που αφορούν μελλοντική εφαρμογή καινοτόμων και βέλτιστων πρακτικών στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.