Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:38

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

 

Συνάντηση εργασίας με την πρέσβειρα της Σλοβακίας Iveta Hricova είχαν προχθές τα μέλη της διοίκησης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Παρουσία αρκετών επαγγελματιών, η πρέσβειρα παρουσίασε τους 4 πυλώνες οικονομίας της Σλοβακίας: Βιομηχανία αυτοκινήτων, Βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, Ερευνα/ανάπτυξη, Τεχνολογίες πληροφορικής/επικοινωνιών). Ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα της και, τέλος, σύστησε τη χώρα της ως τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας τοποθεσίες και δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βασίλης Τριγκιλίδας παρουσίασε τις υφιστάμενες συνθήκες της τοπικής οικονομίας, τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα αλλά και την ανάπτυξη -μέσω του τουρισμού- που γνωρίζει η περιοχή μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξεύρεση δυνατοτήτων αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Σλοβακίας και Μεσσηνίας, έτσι ώστε να εμβαθύνουν και να επεκταθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές, οι εμπορικές αλλά και οι τουριστικές σχέσεις.

Την πρέσβειρα συνόδευαν ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας της Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου Φαίδωνας Κουνινιώτης και ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά Σταύρος Πατεράκης.


NEWSLETTER