Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 18:01

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Γράφτηκε από την
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

 

"Οι προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Επιμελήτηριο Μεσσηνίας, ζητώντας παράλληλα να αρθεί και ο περιορισμός που εμποδίζει τις επιχειρήσεις με χρέη μεγαλύτερα από 1 εκ. ευρώ να ενταχθούν στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται:

«Τόσο η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% όσο και η μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ δίνουν την δυνατότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όχι μόνο να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και να μπορέσουν να τη διατηρήσουν.

Επειδή η ρύθμιση συνοδεύεται και από την αναστολή των κατασχέσεων και των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, και όπως εξαγγέλθηκε θα είναι η τελευταία ρύθμιση που θα επιτρέψει στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να παραμείνουν ζωντανές, θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί και ο τελευταίος περιορισμός ένταξης στη ρύθμιση επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει όσες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση στο οριστικό λουκέτο, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο, η ρύθμιση των 120 δόσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση για το ύψος των οφειλών και του τζίρου τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας χρειάζονται όλοι, πέρα από εξαιρέσεις και αποκλεισμούς».


NEWSLETTER