Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 09:23

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κινεζικό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα (βίντεο)

 

Ενδιαφέρον για τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας έδειξαν οι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την πόλη Τζιασάν, που επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας.  

Σημείωσαν και το τουριστικό ενδιαφέρον της χώρας τους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι συμπατριώτες τους τουρίστες θα επισκέπτονται την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια.

Οι αξιωματούχοι από την πόλη Τζιασάν της Κίνας επισκέφθηκαν το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, μαζί με τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γιώργο Μαντζή (κατάγεται από το Πλατύ), ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή αυτή. 

Ο κ. Νίκας εξέφρασε την επιθυμία στενότερων σχέσεων με την Κίνα, με σκοπό «να υπάρξουν οικονομικές δράσεις για αμοιβαίο όφελος». Σημείωσε πως ο Δήμος Καλαμάτας και ο λαός της περιοχής βλέπουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη συνεργασία σε τομείς, όπως η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας και οι εξαγωγές των ποιοτικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι «με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιώργου Μαντζή, μεγάλου δωρητή για το Δήμο Καλαμάτας, έγινε μία συνάντηση επιχειρηματιών της Καλαμάτας με αντιπροσωπεία από την περιοχή Τζιασάν της Κίνας, με αντικείμενο οικονομικό: επενδύσεις, εισαγωγές, εξαγωγές προϊόντων. Κατά την εκτίμησή μας, πήγε πάρα πολύ καλά». Ενημέρωσε, ακόμα, ότι με την αντιπρόεδρο της τοπικής Βουλής συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συναντήσεις ουσίας με επιχειρηματίες.

Η Ζου Σιαφάνγκ, αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής της πόλης Τζιασάν, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη φιλοξενία του δήμου και του ελληνικού λαού. Ενημέρωσε ότι το πρωί πήγαν σε τοπική επιχείρηση και τους έκαναν εντύπωση τα καλά και ποιοτικά της προϊόντα. Εξέφρασε την πίστη ότι «τόσο καλά τοπικά προϊόντα σίγουρα στο μέλλον θα μπορούν να μπουν στην τεράστια κινεζική αγορά».
Αναφερόμενη στο Γ. Μαντζή, είπε ότι «έκανε την επένδυση και έκανε το δικό του εργοστάσιο στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία, μεγάλη ανάπτυξη και πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο ετήσιος τζίρος έχει φθάσει πάνω από 100 εκατομμύρια ρενμινμπί. Ο κ. Μαντζής, όπως οι Ελληνες, δουλεύει πολύ σκληρά, με πάθος και προσπάθεια». Παρατήρησε, επίσης, ότι «η Κίνα είναι μεγάλη αγορά, έχει πολλές ευκαιρίες και θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε την ευκαιρία να μας επισκεφθούν οι επιχειρηματίες από την Καλαμάτα στην περιοχή μας. Ο κινεζικός λαός αγαπά τον ελληνικό λαό. Εχουμε πολλά κοινά πράγματα, όπως το μετάξι, τα κεραμικά. Κάθε χρόνο έρχονται πολλοί Κινέζοι για τουρισμό εδώ στην Ελλάδα και θα έρθουν περισσότεροι. Θα είναι χαρά μας αν μπορέσει ο κ. δήμαρχος να μας επισκεφθεί και να προωθήσει ο ίδιος τον τουρισμό (από την Κίνα) στην Καλαμάτα».

Ο Γιώργος Μαντζής παρατήρησε ότι οι σκοποί της επίσκεψης των Κινέζων είναι να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, αν θελήσουν, να επενδύσουν στην Κίνα και ειδικά στην Τζιασάν και να προωθήσουμε τα αγαθά της μεσσηνιακής γης προς την Κίνα. «Για μένα είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σήμερα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει», επεσήμανε ο κ. Μαντζής.


Στη συνέχεια ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία συνδημότη μας Γ. Μαντζή και τη σύζυγό του Μαίρη, για τις μεγάλες δωρεές στο δήμο και του προσέφερε εκ μέρους της πόλης το συμβολικό δώρο, το ριζωμένο σταυρό που προσφέρεται σε ανθρώπους οι οποίοι δώρισαν, βοήθησαν, συνέδραμαν την πόλη στους αγώνες και τις προσπάθειές της. Είναι λεπτομέρεια από σφραγίδα της Επανάστασης του 1821. Επίσης, στην κ. Μαντζή προσέφερε ένα μαντίλι καλαματιανό και ένα βιβλίο για την τοπική ιστορία.

Επιπλέον, δώρα ανταλλάχθηκαν με την κινεζική αντιπροσωπεία.

Να επισημάνουμε ότι προχθές στο βράδυ στο ξενοδοχείο "Elite", έγινε συνάντηση Μεσσήνιων επιχειρηματιών με την κινεζική αντιπροσωπεία.


NEWSLETTER