Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 08:47

Εισήγηση υπέρ της ΤΕΜΕΣ στον Αρειο Πάγο για την εισφορά σε χρήμα της Costa Navarino

Γράφτηκε από τον

 

Εκδικάστηκε χθες στον Αρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης που έχει ασκήσει η ΤΕΜΕΣ κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας που καθόριζε την τιμή μονάδας για την εισφορά σε χρήμα αντί σε γη στο Δήμο Τριφυλίας, από την κατασκευή της Costa Navarino. 

Η εισηγήτρια πρότεινε να γίνουν δεκτοί οι 4 από τους 5 λόγους που έχουν επισημανθεί στο αίτημα αναίρεσης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αδύνατο σημείο της απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας είναι η μη επαρκής τεκμηρίωση της τιμής - καθώς έχει οριστεί τιμή στα 35 ευρώ το τετραγωνικό, όταν η αντικειμενική τιμή είναι προσδιορισμένη πολύ χαμηλότερα.

Το Δήμο Τριφυλίας εκπροσώπησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος που είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και προφορικά τους ισχυρισμούς του δήμου και να απαντήσει στις αιτιάσεις της αναίρεσης. 

Η απόφαση θα πρέπει να αναμένεται σε βάθος 4-5 μηνών. Αν πάντως τελικά γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης, η υπόθεση θα ξαναεπιστρέψει στο Εφετείο, το οποίο με νέα σύνθεση θα πρέπει εκ νέου να ορίσει τιμή.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι με την τιμή που έχει οριστεί και είναι στα 35 ευρώ το τετραγωνικό υπολογίζεται ότι ο Δήμος Τριφυλίας κάνει να λαμβάνει 1,6 εκ. ευρώ.

Κ.Μπ.