Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 09:26

Μπαίνει στον αναπτυξιακό μαζί με το Grace: Επεκτείνεται η Costa Navarino

Γράφτηκε από την
Μπαίνει στον αναπτυξιακό μαζί με το Grace: Επεκτείνεται η Costa Navarino

 

Οι δύο νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Costa Navarino στη Γιάλοβα και στην Πύλο αλλά και το συγκρότημα Grace στη Βελίκα μπαίνουν σε τροχιά κατασκευής.

Ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας Λόης Λαμπριανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο και ήδη ενημερώνονται οι εταιρείες ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και Libra.

Tο ξεμπλοκάρισμα από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αποτελεί το πράσινο φως για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, που εκτιμάται ότι μπορεί ν' αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που η αναπτυξιακή πορεία της Μεσσηνίας γίνεται διεθνώς ορατή με αισιοδοξία ότι τα δύο μεγάλα τουριστικά έργα θα αποτελέσουν πόλο έλξης και για άλλες επενδύσεις. Φυσικά και για την ανάπτυξη του αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" που βρίσκεται στις βλέψεις της Fraport για ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε , σε Πύλο και Γιάλοβα θα δημιουργηθεί ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών, στην περιοχή Navarino Bay, καθώς και την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και διάφορα συμπληρωματικά οικήματα και κτήρια για την εξυπηρέτηση των κύριων υποδομών.
 Η Grace Hotels του ομίλου Libra της οικογένειας Λογοθέτη προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου στην περιοχή της Βελίκας, με την επωνυμία Grace Kalamata. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, που θα περιλαμβάνει και βίλες προς πώληση, θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων. Το Grace Kalamata, που θα αποτελεί επένδυση 80 εκατ. ευρώ, θα είναι το τέταρτο ξενοδοχείο που εντάσσεται στην ομάδα των ξενοδοχείων Grace στην Ελλάδα, μετά τα Grace Mykonos και Grace Santorini, καθώς και το υπό κατασκευή Grace Kea. 


NEWSLETTER