Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 09:27

Κλείνουν τα καταστήματα στην Καλαμάτα για την κυριακάτικη αργία 

Γράφτηκε από την

«Ηρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας» σημειώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Μεσσηνίας σε κοινή ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν τα μέλη τους να κρατήσουν κλειστά καταστήματά τους αύριο Κυριακή 7 Μαΐου.

Καλώντας το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τη στάση τους, οι δύο φορείς, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζουν ότι «αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν την απόφαση της ΕΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕ στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει νομοσχέδιο κατάργησης της κυριακάτικης αργίας».

Παράλληλα, καλούν τους εμπόρους «να στηρίξουν την ομόφωνη απόφαση των ανωτέρω συνδικαλιστικών οργάνων συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, για να εκφράσουμε ενωμένοι την αντίθεσή μας στην απελευθέρωση των Κυριακών, διεκδικώντας τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας».

 

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Απεργία για αύριο Κυριακή, εξ άλλου, έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας διοργανώνει πικετοφορία στην Καλαμάτα αύριο, στις 11 το πρωί, στην αρχή της Αριστομένους.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, διεκδικούν «α) νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, β) να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, γ) κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, δ) επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια».