Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 15:44

Δύσκολη η μείωση ενοικίων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

«Εχουμε ετήσιο άνοιγμα διπλάσιο του τζίρου μας», επεσήμανε ο πρόεδρος του "Διοκλή", δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, σε χθεσινή συνάντησή του με επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ στο Κτήριο Διοίκησης του Πάρκου. Παρατήρησε μάλιστα -απαντώντας στους επαγγελματίες του Πάρκου που έθεσαν ζήτημα μείωσης του μισθώματος- ότι για το λόγο αυτό «η μείωση είναι δύσκολη υπόθεση. Θα το εξετάσουμε, και αν ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα, θα το κάνουμε».

Ο κ. Φάβας εξήγησε ότι «αν από το ΒΙΟΠΑ εισπράτταμε όλα τα μισθώματα, η κερδοφορία του "Διοκλή" θα ήταν 100%» και σημείωσε πως «τώρα οι απαιτήσεις είναι στο 200% του τζίρου: Εχουμε ετήσιο άνοιγμα διπλάσιο του τζίρου μας». Διευκρίνισε, ωστόσο, πως «θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά περιθώρια, πριν εφαρμόσουμε το νόμο».

Δίνοντας απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του ΒΙΟΠΑ Κυριάκος Ψυχάρης και άλλοι παριστάμενοι επαγγελματίες, ο πρόεδρος του "Διοκλή" είπε, μεταξύ άλλων ότι: «Πρώτο μέλημά μας είναι να ευπρεπίσουμε το χώρο. Βασικά σχέδιά μας είναι να γίνει καταπράσινο το ΒΙΟΠΑ, να μην υπάρχει σκουπίδι, να υπάρχει φύλαξη και στις δύο πύλες κι έλεγχος για να μην μπαίνει ο κάθε άσχετος και κακοπροαίρετος».

Είπε ακόμη ότι στόχος είναι «να πάρουμε αυτό που μπορείτε να δώσετε και να το διαθέσουμε ξανά για το ΒΙΟΠΑ» - και διέκρινε δύο κατηγορίες επαγγελματιών: αυτούς που «έχουν πραγματικά προβλήματα, που είναι συνεργάσιμοι, προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις και να αντεπεξέλθουν», και εκείνους «που δεν περιορίζουν καμία δαπάνη, κάνουν το χόμπι τους και αδιαφορούν για τις οφειλές τους».

Γ.Σ.