Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 11:11

Καφενείο – Μεζεδοπωλείο «Πλάτανος»: Σταθερή αξία με ιστορία και συνέχεια!

Γράφτηκε από την

Υπάρχουν κάποιοι δεσμοί ιδιαίτερα ισχυροί και πολύτιμοί για τον ουρανίσκο και το χαμόγελό μας! Κάπως έτσι έχει και η σχέση του «Πλάτανου» με τους θαμώνες του, εδώ και δεκαετίες, αποκλειστικά στον ίδιο χώρο, με την ίδια φιλόξενη διάθεση όπως πάντα.

Στέκι με ιστορία που γράφεται καθημερινά κάτω από τη σκιά του πλάτανου, στην οδό Αρτέμιδος 84. Εκεί που η κουζίνα γεμίζει μυρωδιές και αρώματα σε έναν απίστευτο συνδυασμό παράδοσης και «πειραγμένης» συνταγής, με γεύσεις που μένουν αξέχαστες!

Καθημερινα από το πρωί με καφεδάκι, ύστερα ουζάκι και μεζεδάκι και μέχρι αργά το βράδυ με εκλεκτά πιάτα για όλα τα γούστα,  ο «Πλάτανος» παραμένει σταθερά πιστός στις αρχές και τις αξίες του, ρίχνοντας το βάρος στην ποιότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα. Αποτελεί ένα ρετρό στέκι με διαχρονική αξία, πράγμα που το αποδεικνύει η αγάπη του κόσμου.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα συγκινητικό, σ’ αυτόν το χώρο, δεκαετίες μετά, να βλέπει κανείς να συνοδεύει την κοπέλα ή τη δική του οικογένεια πλέον, εκείνο το παιδί που κάποτε έφερνε στη αγκαλιά η μητέρα και πατέρας του. Και είναι πολλές αυτές οι ιστορίες…

Ο Αναστάσιος και η Παναγιώτα Κουμουνδούρου, πριν από 30 χρόνια, και στη συνέχεια η κόρη τους Βάσια Κουμουνδούρου, διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του «Πλάτανου» που επιμένει να κρατά πολύ ψηλά των πήχη για τους ανθρώπους -κάθε ηλικίας- που τον εμπιστεύονται. 

Οι απαιτήσεις των καιρών συμβάλλουν να γίνουν και  τα επόμενα μικρά αλλά σταθερά βήματα, με τη διανομή κατ’ οίκον να μπαίνει στην καθημερινότητα της κουζίνας του «Πλάτανου», όπως απαίτησαν οι συνθήκες της ζωής και της εργασίας στη σημερινή εποχή. Γι’ αυτό η ομάδα των ανθρώπων του «Πλάτανου» σχεδίασε αυτό το βήμα με πολύ μεράκι για να απολαμβάνουν όλοι τις νοστιμιές της κουζίνας τους, γρήγορα και σε προσιτές τιμές. Ετσι, όλα τα πιάτα, που ως γνωστών χαρακτηρίζονται από ποιότητα, αυθεντικότητα αλλά και από το μεράκι της ομάδας… σερβίρονται πλέον όχι μόνο… σαν στο σπίτι σας, αλλά και στο σπίτι ή την εργασία σας.

 

Ένα ακόμα βήμα για να δοκιμάσουν περισσότεροι το «μπέρδεμα» γεύσεων, με βάση την παράδοση και διαλεχτές πρώτες ύλες, από ντόπιους κρεοπώληδες, νέους αγρότες και άλλους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς. Ακόμα, συνταγές με μυζήθρα ή μπλεζίνες και πολλά ακόμα καλούδια που στέλνουν από το χωριό οι γονείς της Βάσιας. 

Πέρα από το καταπληκτικό γουρνόπουλο που έχει αφήσει ιστορία, γεμίζουμε το τραπέζι μας με νοστιμιές όπως: καγιανάς, πατάτες, λουκάνικο, παστό, ελιές, τηγανιές, τοματοκεφτέδες, και ανάμεσα σε πολλά άλλα, ακόμα και κολοκυθοκεφτέδες με… τσουκνίδα!

Μεζεκλίκια για όλη την παρέα, σε μερίδες για χορτάτους και προσιτές τιμές, στον χώρο που ξέρουμε καλά, με τους ανθρώπους και τις νοστιμιές του.

Οσο για το επιδόρπιο, διαφορετικό κάθε φορά χειροποίητο γλυκό, ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού στο στέκι της γεύσης.

Και μην ξεχνάτε τις προγραμματισμένες μουσικές βραδιές…

Καλή μας όρεξη!


Καφενείο – Μεζεδοπωλείο «Πλάτανος»

Αρτέμιδος 84,24100 Καλαμάτα

Τηλέφωνο: 2721 088266

info@platanoskalamata.gr