Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 08:27

Ανοιχτά μαγαζιά χωρίς κόσμο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Με ανοιχτά μαγαζιά, αλλά με περιορισμένη κίνηση και απεργιακή κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ εξελίχθηκε το πρωινό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οι καταστηματάρχες άνοιξαν προαιρετικά τα μαγαζιά τους γύρω στις 11 το πρωί, ενώ στις 10.30 είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας έξω από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Αριστομένους, οργανώνοντας "μπλόκο" στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ακολούθησε κινητοποίηση έξω από καταστήματα κυρίως πολυεθνικών και σε κάποιες περιπτώσεις προσωπικό και πελάτες  βγήκαν από τα μαγαζιά, στο πλαίσιο της κινητοποίησης του συνδικάτου, που έκλεισε για λίγη ώρα κάποια καταστήματα.

Στη σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρεται  μάλιστα πως «η κυριακάτικη αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησή της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, και όχι μόνο». Διεκδικούν μεταξύ άλλων «τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και την κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο».

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Χρυσοχόων - Ωρολογοποιών Καλαμάτας είχε αποφασίσει τα κοσμηματοπωλεία να μείνουν κλειστά.