Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 16:43

Οικολογικό σήμα ποιότητας “Green key” για το “Elite city resort”

Γράφτηκε από την

Με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας “Green key” βραβεύτηκε πρόσφατα το “Elite city resort”, αποδεικνύοντας την υπευθυνότητα της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο, μέσα από συντονισμένες ενέργειες, με απώτερο στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Το ξενοδοχείο, με επίκεντρο τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη και ακολουθώντας τις διεθνείς προδιαγραφές, εξελίσσει διαρκώς το προϊόν του προσφέροντας υπηρεσίες που δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής. Στην προσπάθεια του να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καθαρότερου και ασφαλέστερου περιβάλλοντος, τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες και οικολογικές πρακτικές. 

Το “Green key” είναι ένα κορυφαίο διεθνές πρότυπο αριστείας στον τομέα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και αειφόρου λειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας. Δημιουργήθηκε από το Ιδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνή, μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, ανά τον κόσμο. Eθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Για να βραβευθεί μία τουριστική μονάδα με το σήμα ποιότητας “Green key”, χρειάζεται να πληρεί έναν συγκεκριμένο αριθμό υποχρεωτικών και προαιρετικών κριτηρίων. Τα κριτήρια αυτά εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των επισκεπτών, του προσωπικού, των προμηθευτών, των συνεργατών της καθώς και της τοπικής κοινωνίας.