Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 09:29

Ανικανοποίητοι οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας, τώρα περιμένουν την Λευκή Νύχτα!

Γράφτηκε από την
Ανικανοποίητοι οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας, τώρα περιμένουν την Λευκή Νύχτα!

 

Κάθε άλλο παρά τονωτικά λειτούργησε για την αγορά της Καλαμάτας η κάθοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Η πόλη κατακλύστηκε από κόσμο, αλλά όπως λέει στην "Ε" η πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη οι επισκέπτες δεν δελεάστηκαν από τις καλές τιμές και τα καλά εμπορεύματα. Αντίθετα από άλλες χρονιές δεν αγόρασαν παρά ελάχιστα δώρα και δεν ψώνισαν για τον εαυτό τους. Επιπλέον, ούτε οι γάμοι, βαπτίσεις, γιορτές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο έγιναν η αφορμή για να ψωνίσουν και οι ντόπιοι κάτι καινούργιο, με την αγορά να κινείται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, ωστόσο πολύ καλύτερα απ' ό,τι κινήθηκε τον Ιούλιο. Ετσι, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί ότι τη Λευκή Νύχτα, το Σάββατο 26 Αυγούστου, οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν στις προσφορές τους. 

Βέβαια, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, μια νύχτα δεν φέρνει την... ευτυχία, μπορεί όμως να πληρώσει έναν λογαριασμό ή τη δόση στην Εφορία. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι «οι τιμές μας θα είναι πολύ καλές για να τραβήξουμε τον κόσμο στα μαγαζιά μας», όπως τονίζει. Και προσθέτει πως «στο χέρι μας είναι να μην προτιμήσουν οι καταναλωτές τις πολυεθνικές, που όντως κάνουν ιδιαίτερες προσφορές, βάζοντας πιο φθηνές τιμές από αυτές που έχουμε στις εκπτώσεις». 

Οσο για τον... ανταγωνισμό που τελευταία έχει πληθύνει, βρίσκοντας μιμητές και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, η Λίλιαν Ψηλάκη δεν ανησυχεί. Πιστεύει ότι «η 5η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας θα έχει την ίδια απήχηση με τις προηγούμενες τέσσερις». Κι αυτό γιατί όχι μόνο έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των καταναλωτών αλλά και «η διαφήμιση είναι τέτοια, αλλά και η δυναμική του θεσμού, που ο πληθυσμός της Καλαμάτας κάθε χρόνο αυτή τη νύχτα διπλασιάζεται». Η επιτυχία αυτή, σύμφωνα με την πρόεδρο, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη διοργάνωση, είτε σε όμορο νομό, είτε σε άλλο μεσσηνιακό δήμο, αφού τόσο οι προσφορές, όσο και η ποιότητα των εμπορευμάτων πάντα μετράνε σε περιόδους βαθιάς κρίσης. Γι' αυτό και η Λίλιαν Ψηλάκη κλείνοντας, επισημαίνει και πάλι την ανάγκη «ο κόσμος να προτιμήσει τα ντόπια καταστήματα και να βρει αυτό που ζητάει στην κρίση: το πιο φθηνό».

Ν.Κ. 


NEWSLETTER