Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 08:53

Βόλτα για ψώνια και διαμαρτυρίες χθες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Βόλτα για ψώνια και διαμαρτυρίες χθες στην Καλαμάτα

 

Πολλά ήταν τα εμπορικά καταστήματα τα οποία άνοιξαν στην Καλαμάτα χθες, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων που άρχισαν την περασμένη Τετάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα.

Αντίστοιχα πολύς ήταν και ο κόσμος που αξιοποίησε τη δυνατότητα να κάνει τα ψώνια του, συνδυάζοντάς τα με μια κυριακάτικη βόλτα, καθώς η χθεσινή καλοκαιρία ευνόησε την έξοδο.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι χθες παρέμειναν κλειστά τα χρυσοχοεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Συλλόγου Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών. Επίσης, τη χθεσινή ημέρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας είχε προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου “ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων”.

Οσον αφορά την Καλαμάτα, χθες το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία και μοίρασαν στον κόσμο προκηρύξεις εναντίον της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. “Πλέον είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπόθεση συλλογικής , μαζικής και οργανωμένης πάλης από κοινού εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται το ίδιο από το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω προκήρυξη με την οποία γίνεται κάλεσμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


NEWSLETTER