Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 08:57

Ετοιμοι δηλώνουν Επιμελητήριο και εστιάτορες στη Μεσσηνία: Τυποποιημένα μπουκάλια ελαιoλάδου στα τραπέζια

Γράφτηκε από τον
Ετοιμοι δηλώνουν Επιμελητήριο και εστιάτορες στη Μεσσηνία: Τυποποιημένα μπουκάλια ελαιoλάδου στα τραπέζια

Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας πιστεύουν πολύ στη διάθεση τυποποιημένου ελαιόλαδου στα καταστήματα εστίασης, που είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης σημειώνει πως είναι μια σημαντική κίνηση από την οποία όλοι θα έχουν οφέλη. Ο πρόεδρος των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγάκος επισημαίνει ότι οι επαγγελματίες του χώρου είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το μέτρο.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν στην “Ε”:

Ο Δημήτρης Μανιάτης: «Είναι σημαντικό, το είχαμε προτείνει από παλιά, για να υπάρχει σιγουριά για την ποιότητα του ελαιόλαδου. Το στηρίζουμε. Στην Ισπανία και την Ιταλία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Είχαμε κάνει παρεμβάσεις και επιδιώκαμε να γίνει υποχρεωτικό το τυποποιημένο ελαιόλαδο. Δεν βλέπω ότι πρέπει να πάρει παράταση. Είναι σημαντικό, αξίζει να εφαρμοστεί. Θα έχουν όλοι οφέλη, και οι επιχειρήσεις εστίασης».

Ο Ανδρέας Ζαγάκος: «Είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε. Εγώ το κάνω εδώ και 2 χρόνια. Προσφέρω ένα μικρό μπουκάλι, 50 ml. Οποιος δεν το έχει τελειώσει ή δεν το έχει δοκιμάσει στο κατάστημα, το παίρνει μαζί του, γιατί είναι το διαβατήριό μας. Ο επαγγελματίας θα πρέπει να το χρεώνει αν γίνεται υπερβολική χρήση, αν ο πελάτης ζητήσει αρκετά μπουκαλάκια. Το αμφιβόλου ποιότητος ελαιόλαδο, στο μεταχειρισμένο μπουκαλάκι που κάνει βόλτες μέσα στον ήλιο για ώρες, χάνει τις οργανοληπτικές του ιδιότητες και είναι γράσο για μηχανή... Αν η τουριστική βιομηχανία του τόπου μας δεν “πατήσει” στην αγροτική παραγωγή, στη γαστρονομία και τον πολιτισμό, δεν έχει καμία τύχη. Γιατί ήλιο και θάλασσα έχει και η Τουρκία».

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER