Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 07:54

Μεσσηνιακές επιχειρήσεις στην έκθεση κάνναβης στην Αθήνα

Γράφτηκε από την

 

 

Με πλήθος προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η πρώτη διεθνής έκθεση για την κάνναβη στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν έλειψε ούτε η Μεσσηνία, καθώς έλαβαν μέρος μικρές τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πώληση προϊόντων, κυρίως καλλυντικών, με κάνναβη.

Μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης στο Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do) ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος τόνισε ακόμα μια φορά πως είναι ζήτημα εβδομάδων οι εξελίξεις για τη φαρμακευτική κάνναβη, καθώς αναμένονται στη Βουλή οι τροπολογίες για τη χρήση της. Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Ζαφείρης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον της βιομηχανίας για την κάνναβη, καθώς και το ενδιαφέρον για την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε και σειρά διαλέξεων από επαγγελματίες και ερευνητές, οι οποίοι τόνισαν τις προοπτικές που ανοίγονται και στην Ελλάδα για τα προϊόντα κάνναβης.

Κέλλυ Δημητρούλια