Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 09:23

Πρόταση για "ανοιχτό κέντρο εμπορίου" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πρόταση για "ανοιχτό κέντρο εμπορίου" στην Καλαμάτα

 

 

Τη δημιουργία ενός "έξυπνου ανοιχτού κέντρου εμπορίου" στην Καλαμάτα, μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, εξετάζουν ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Σε μια πρώτη συζήτηση χθες στο νέο Δημαρχείο, η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου προσανατολίζεται σε ολόκληρη την οδό Αναγνωσταρά και σε τμήματα των οδών Ανδρέα Σκιά, Βαλαωρίτου, Πολυχάρους και Γεωργούλη.

Στη συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής την πρόεδρο Λίλιαν Ψηλάκη, έγινε γνωστό ότι μέσω αυτού του προγράμματος είναι δυνατή η χρηματοδότηση του δήμου για αναπλάσεις σε εμπορικούς δρόμους, με ψυχρά υλικά, για διαχείριση της κυκλοφορίας και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου (διεύρυνση πεζοδρομίων, χρήση κυβόλιθων, δέντρα, φωτισμός κ.ά.). Ενα ποσό μπορεί να διοχετευθεί στους εμπόρους για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των καταστημάτων τους (ομοιόμορφα στέγαστρα και πινακίδες στην ελληνική γλώσσα, ομοιόμορφος χρωματισμός κ.λπ.).

Το ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 1,5 εκ. ευρώ, που επιμερίζεται χονδρικά σε 1,3 εκ. για το δήμο και 200.000 ευρώ για τους εμπόρους.


NEWSLETTER