Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 07:45

«Myló» νέο εστιατόριο στο ξενοδοχείο «Rex»

Γράφτηκε από τον
«Myló» νέο εστιατόριο στο ξενοδοχείο «Rex»

Χρώματα και μυρωδιές από τα βότανα του Ταϋγέτου έρχονται για να στολίσουν τον κήπο του “Myló”, ο οποίος δημιουργείται στον πεζόδρομο της Κουτουμάνου, σε μια προσπάθεια του ξενοδοχείου “Rex” ώστε η φύση του εμβληματικού βουνού της Μεσσηνίας -αλλά και άλλων περιοχών του νομού μας- να αποτελεί στο εξής μόνιμη εικόνα στο κέντρο της Καλαμάτας.

“Myló” αποκαλείται η εμπνευσμένη από την μεσσηνιακή -και την ελληνική, γενικότερα- φύση προσπάθεια, η οποία έχει επίκεντρο το εστιατόριο του ξενοδοχείου “Rex”, που ανοίγει απόψε Σάββατο με τη φιλοδοξία να συμβάλει ώστε “η μεσσηνιακή πρωτεύουσα να αποτελέσει και γαστρονομικό προορισμό”, όπως λέει στην “Ε” ο διευθυντής του ξενοδοχείου Νίκος Γεωργακάκης.

Ο “κήπος” θα είναι ξεχωριστός, σημειώνει, γιατί θα φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας, τα οποία είναι γνωστά παγκοσμίως για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και αξιοποιούνται από τον άνθρωπο ποικιλοτρόπως από αρχαιοτάτων χρόνων. Η υλοποίησή του δε, βασίζεται σε μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του EΛΓΟ “Δήμητρα”, με στόχο ο “κήπος” αυτός,  πλούσιος σε οσμές, χρώματα και υφές, “να αντανακλά τον σύγχρονο χαρακτήρα του ξενοδοχείου, με ενδιαφέρον όλον τον χρόνο”. Από τον “κήπο” αυτό θα προέρχονται και τα μυρωδικά που θα αποτελούν βασικά συστατικά των πιάτων του “Myló”, το οποίο θα λειτουργεί υπό τον διεθνώς αναγνωρισμένο σεφ Γιάννη Στανίτσα και θα επικεντρώνεται -όπως ο ίδιος δηλώνει στην “Ε”- στην ελληνική και μεσογειακή διατροφή.

“Μιλάμε για ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές, μέσα από νέες τεχνικές και παρουσιάσεις, πιάτα παρασκευασμένα με φρέσκα ντόπια και ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας, φρέσκα βότανα και μυρωδικά, τοπικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς” τονίζει ο γνωστός σεφ.

Οπως σημειώνει καταλήγοντας ο διευθυντής του “Rex” Ν. Γεωργακάκης, στην προσπάθεια αυτή “να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό στην Καλαμάτα, θέλουμε τη συμπαράσταση των τοπικών αρχών, οι οποίες κι αυτές από την πλευρά τους επιδιώκουν να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της περιοχής μας, γενικότερα”.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι προγραμματίζονται ήδη θεματικές βραδιές και γαστρονομικά αφιερώματα στον “κήπο” του “Myló”, το οποίο ωστόσο θα λειτουργεί από τις πρωινές ώρες με καφέ και παραδοσιακά ροφήματα με βότανα του Ταϋγέτου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER