Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 20:37

Πέντε βραβεία για την "Ε" και το eleftheriaonline.gr στα Regional Media Awards 2019 (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Στο υψηλό επίπεδο της περιφερειακής ενημέρωσης παρέμειναν και φέτος η “Ε” και το eleftheriaonline.gr και αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από τα Regional Media Awards 2019, που απονεμήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Gazarte στο Γκάζι.

Κατά την διάρκεια της ειδικής τελετής η έντυπη “Ε” έλαβε τη χρυσή διάκριση “Best in Press” ως επιβράβευση για τα συνολικά 3 βραβεία, που έλαβε στην κατηγορία της, ενώ αντίστοιχα ένα ακόμα βραβείο έλαβε το eleftheriaonline.gr.

Ειδικότερα η έντυπη “Ε” έλαβε το χρυσό βραβείο για τη σειρά συνεντεύξεων 23 υποψηφίων Ευρωβουλευτών κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Το ασημένιο βραβείο για την καλύτερη συνολική παρουσία της στον χώρο των εντύπων, καθώς και ένα ακόμα ασημένιο για το 80σέλιδο αφιέρωμα “130 χρόνια Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος”.

Παράλληλα η ηλεκτρονική έκδοση της “Ε” έλαβε το χάλκινο βραβείο για την ταξιδιωτική ιστοσελίδα travel.eleftheriaonline.gr.

Τα Regional Media Awards διοργανώθηκαν για 4η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications με την κριτική επιτροπή φέτος να είναι διευρυμένη. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ΕΝΡΑ), ενώ μέλη της αρκετοί έμπειροι δημοσιογράφοι και στελέχη της διαφημιστικής αγοράς.

Την βραδιά παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Κουμπλής. Εκτός από την “Ε”, που έλαβε τη χρυσή διάκριση “Best in Press”, τις αντίστοιχες διακρίσεις έλαβαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς η ΣΟΚ FM 104,8 από τη Χαλκίδα της Kartelias Media Group, στους τηλεοπτικούς σταθμούς το Star Κεντρικής Ελλάδας και στις ιστοσελίδες το welove2travel.gr

Σταθερά ψηλά και το Ionian

Η δυναμική παρουσία του Ionian Channel στο χώρο των περιφερειακών ΜΜΕ επισφραγίστηκε και φέτος, καθώς απέσπασε συνολικά 10 βραβεία (4 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) σε σημαντικές κατηγορίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (Εσωτερικές παραγωγές ειδικής και εξειδικευμένης θεματολογίας. Μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων σε 3 περιφέρειες και 47 Δήμους. Πατρινό Καρναβάλι 2019. 6η  Έκθεση Καινοτομίας Patras IQ …Στο δρόμο της καινοτομίας. Φωτογραφική έκθεση: Ζάκυνθος η Ντίβα. «Καρναβάλι Καθ’ Οδόν …. με την Ολυμπία Οδό». Ένα πρόγραμμα ραμμένο στα μέτρα σας». IONIAN είσαι … αφού …#είσαι παντού. IONIAN TV App. IONIAN TV Smart TV)

Από την Πελοπόννησο επίσης έλαβαν ένα ασημένιο βραβείο το flynews.gr από τη Λακωνία και το Ionion FM από την Ηλεία.

Regional Media Forum '19

Πριν την τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα για 3η χρονιά το Regional Media Forum '19 παρουσία του γενικού γραμματέα Ενημέρωση και Επικοινωνίας Γιάννη Μαστρογεωργίου. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν δύο πάνελ με θέμα "Θεσμικό και Νομοθετικό Περιβάλλον: Σύμμαχοι ή όχι των Περιφερειακών ΜΜΕ;" και *"Περιφερειακά ΜΜΕ, Διαφήμιση και Διαφημιζόμενοι: Σχέσεις (στ)οργής ή “Ξένοι στην ίδια πόλη”;”, όπου στελέχη του χώρου της ενημέρωσης και της έρευνας αντάλλαξαν απόψεις γύρω από σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο των ΜΜΕ.

Χορηγός στα Regional Media Awards 2019 ήταν η εταιρεία 3ds, ενώ διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΑΕJ (Association of European Journalists) και Π.Ε.Ι.Ρ.Α.Σ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών).

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τελετή απονομής των Regional Media Awards 2019: