Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 13:58

2 πρόστιμα στη Μεσσηνία για ανασφάλιστη εργασία

Γράφτηκε από την
2 πρόστιμα στη Μεσσηνία για ανασφάλιστη εργασία

Τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζόμενους, ύψους 10.500 ευρώ σε κάθε περίπτωση, έπεσαν σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας.

Ηδη έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 2 τουλάχιστον επιχειρήσεις, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, τόσο από υπαλλήλους του ΙΚΑ και την Ειδική υπηρεσία ασφάλισης προσωπικού του ΙΚΑ με έδρα την Αθήνα (ΕΥΠΕΑ), όσο και από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, Γιώργο Σαραντόπουλο (φωτό), το τελευταίο δίμηνο έχει αυξηθεί σημαντικά η ασφάλιση του προσωπικού και στη Μεσσηνία, κυρίως λόγω των μεγάλων προστίμων - τα οποία από τα 500 ευρώ αυξήθηκαν στα... 10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Εν τω μεταξύ βέβαια και οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τη δράση τους. Ελεγχοι γίνονται και από τους ελεγκτές του ΙΚΑ, παρά την έλλειψη προσωπικού, όπως και από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενώ ακόμα πιο τακτικούς ελέγχους διενεργεί το τελευταίο διάστημα κλιμάκιο της ΕΥΠΕΑ που έρχεται από την Αθήνα, για ελέγχους σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως καταγγελίας ή μη. Ελέγχους έχει πραγματοποιήσει τελευταία και η Οικονομική Αστυνομία.

Οπως αναφέρει ο κ. Σαραντόπουλος: «Αλλάζουμε σελίδα. Εχουμε φύγει από την ατιμωρησία κι ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του. Και ο εργοδότης και ο εργαζόμενος».

Κ.Δ.


NEWSLETTER