Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 23:24

Διάκριση μεσσηνιακού ελαιολάδου στην Αγγλία

Γράφτηκε από την
Διάκριση μεσσηνιακού ελαιολάδου στην Αγγλία

Σημαντική διάκριση στον διαγωνισμό Great Taste Awards 2014, στην Αγγλία, απέσπασε το μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Andelea Estate, παραγωγής του ελαιοτριβείου των αδελφών Μπενακόπουλων, στο Παραπούγκι.

 

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω ελαιόλαδο «ανταγωνίστηκε με επιτυχία 10.000 εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα και απέσπασε ένα αστέρι από τους 400 κριτές. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση, αφού η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί το μοναδικό κριτήριο σε αυτό το διαγωνισμό» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπεύθυνος παραγωγής στο εν λόγω ελαιοτριβείο Παύλος Καπλάνης «δεν κρύβει τη μεγάλη του ικανοποίηση» καθώς «δικαιώνεται η απόφαση που έλαβαν το ελαιοτριβείο και οι παραγωγοί της περιοχής για υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, πιστεύοντας πως μόνο η στροφή στην ποιότητα μπορεί να φέρει ανάπτυξη στον χώρο του ελαιολάδου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι για το Andelea Estate, η πιο πάνω διάκριση «είναι η δεύτερη βράβευση μέσα στη χρονιά. Νωρίτερα, το ελαιοτριβείο απέσπασε με το ελαιόλαδό του το αργυρό μετάλλιο στην Ιαπωνία (Olive Japan 2014), ενώ και το 2013 απέσπασε διάκριση στην Εκθεση της Ζυρίχης».


NEWSLETTER