Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 13:27

Δημιουργήθηκε Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Δημιουργήθηκε Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου

Με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ηλείας δημιουργήθηκε Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου και συγκροτήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου.

Βασικοί σκοποί του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, είναι η κατοχύρωση, προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών συμφερόντων των μελών του. Η προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό και η εκπροσώπηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό των επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα και των κλάδων της οικονομίας, στους οποίους αυτές ανήκουν.

Επιπλέον, επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στα γενικότερα θέματα της εθνικής οικονομίας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα και η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό. Η συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς και με αντίστοιχα επαγγελματικά σωματεία, οργανώσεις και επιμελητήρια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αξιοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων για τη βελτίωση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς, σωματεία ή επιμελητήρια ανά τον κόσμο και ιδίως στις βαλκανικές και τις άλλες γειτονικές χώρες.

Όπως επισημαίνεται από τον νέο αυτόν φορέα, θα δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση δράσεων για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας όλων των κλάδων και η ένταξη μελών στο μητρώο του Συνδέσμου με ανταποδοτικά οφέλη, όπως, συμμετοχή σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δημιουργία ιστοσελίδας για Β2Β πωλήσεις με συνδυασμένες αποστολές προϊόντων και καθοδήγηση των επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους και φυσικά η άμεση και αποτελεσματικότερη προβολή τους στη διεθνή αγορά και η συνεργασία με τους εκάστοτε επιχειρηματίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER