Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 19:45

Εκδήλωση του «Νηλέα» για το ΠΟΠ Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Καλαμάτα. Μια μεγάλη ευκαιρία για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο» διοργανώνει η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας» στο πλαίσιο των «Νεστόρειων 2015» και με την ευκαιρία επέκτασης του ΠΟΠ σε όλο το νομό.

Η ενημέρωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα, στον χώρο εκδηλώσεων «Rex» την Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ. Πρόθεση των διοργανωτών, όπως σημειώνουν, είναι «να συμβάλουμε από το δικό μας μετερίζι σε έναν δημιουργικό και παραγωγικό διάλογο, ώστε η επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Καλαμάτα να αποτελέσει μια μεγάλη και αξιοποιήσιμη ευκαιρία για την τοπική μας οικονομία».

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι 2 άνθρωποι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην έως τώρα πορεία του «Νηλέα»: Καταρχάς ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, που είναι ο άνθρωπος ο οποίος -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- «μας παρακίνησε το καλοκαίρι του 2001 να ακολουθήσουμε το δρόμο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και από τότε με τη διακριτική του παρουσία στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε». Και δεύτερον, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος που, όπως τονίζεται, «ξεκίνησε ως σύμβουλος του "Νηλέα" στην ολοκληρωμένη διαχείριση και παραμένει σταθερός και αξιόπιστος συνεργάτης του, εισάγοντας τον "Νηλέα" σε σημαντικά διεθνή προγράμματα βελτίωσης. Ο ίδιος, ως συνεργάτης του ΑΣ "Ενωση", της υπεύθυνης δηλαδή ομάδας για τα ΠΟΠ Καλαμάτα, την βοήθησε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα της ευρωπαϊκής επιτροπής που δημιούργησαν οι γνωστές ενστάσεις. Οι απαντήσεις κρίθηκαν ως πλήρεις και επαρκείς, ανοίγοντας το δρόμο για την επέκταση».

Στην εκδήλωση, από πλευράς «Νηλέα» θα γίνει μια ολοκληρωμένη εισήγηση, για τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι οργανώσεις παραγωγών στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται προκειμένου η ονομασία ΠΟΠ να μην μείνει στα χαρτιά, αλλά να προσδώσει ποιότητα και αξιοπιστία στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο.