Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 14:12

Pidima: Λάδι από τον τόπο του

Γράφτηκε από την
Pidima: Λάδι από τον τόπο του

Θα έχετε προσέξει τα ελαιόλαδα με διάφορα αρώματα, όπως σκόρδο, λεμόνι, τρούφα λευκή και μαύρη, στα ράφια των σουπερμάρκετ. Ε, λοιπόν είναι όλα χημικά.

Σε κανένα από αυτά τα λάδια δεν έχει παραμείνει καρπός για να αφήσει τα αρώματά του. Το μοναδικό λάδι που έχει φυσικά αρώματα και μάλιστα πολύ έντονα είναι το ελαιόλαδο. Δεν είναι τυχαία η τάση τα καλύτερα εστιατόρια να έχουν πάνω στο τραπέζι για βιτρίνα premium έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Και μάλιστα με την επωνυμία τους, όπως τα καλά κρασιά!Ο Γιώργος Σακκάς από το Πήδημα της Μεσσηνίας είναι τύπος που τιμά το χωριό του και ονομάζει το λάδι του Pidima. «Βγάζω premium ελαιόλαδο συγκεκριμένης οξύτητας και πιστοποιημένης από την ΕΕ κατηγορίας health claim, επειδή έχει πολύ αυξημένες πολυφαινόλες. Οσο πιο ευχάριστα πικρό είναι το ελαιόλαδο τόσο πιο πολλές πολυφαινόλες με αντικαρκινικές ιδιότητες περιέχει, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό για τις καρδιαγγειακές παθήσεις» αναφέρει. 

Μάλιστα, το λάδι του είναι τόσο έντονο, που «όταν ξεκινά η παραγωγή από την πολλή πίκρα μας προκαλεί βήχα».Η ποικιλία της ελιάς του είναι κορωνέικη, από συγκεκριμένο υψόμετρο, οι ελιές μεταφέρονται σε οργανικά σακιά, η επεξεργασία του καρπού γίνεται μέσα σε 3 ώρες και σαφώς η αποθήκευσή του είναι επιστήμη. Μπορεί να ξεκίνησε φέτος την παραγωγή του, αλλά το καλό προϊόν φυσάει! Είναι κυρίως εξαγωγικό λάδι και στην Ελλάδα διατίθεται σε καλά εστιατόρια σε Μύκονο και Σαντορίνη, σε καταστήματα ντελικατέσεν ή και διαδικτυακά από το www.pidima.eu (από 5 ευρώ τα 250 ml). Δεν είναι για μαγείρεμα, αλλά το χρησιμοποιούμε είτε σκέτο ως ντιπ είτε για τη σαλάτα. 

Πηγή: http://www.tanea.gr


NEWSLETTER