Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 09:01

Ενεργειακά αυτοδύναμος ο Δήμος Οιχαλίας σύμφωνα με τον επιχειρηματία Βασίλη Χαρίτση (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ενεργειακά αυτοδύναμος είναι ο Δήμος Οιχαλίας, σύμφωνα με τον επιχειρηματία Βασίλη Χαρίτση που μέσω της «Ergopack» δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, μεταξύ των οποίων και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

 

Οπως εξηγεί ο κ. Χαρίτσης, η αυτοδυναμία του δήμου προκύπτει από το γεγονός ότι η περιοχή παράγει ηλεκτρική ενέργεια πολλαπλάσια από εκείνη που χρειάζεται - και επισημαίνει πως αυτό την καθιστά και οικολογική λόγω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα δημιουργήθηκαν στην περιοχή τόσο λόγω της ηλιοφάνειάς της όσο και λόγω των κατάλληλων εκτάσεων που διαθέτει, πολλές εκ των οποίων είναι ακαλλιέργητες.

Ο κ. Χαρίτσης εκτιμά πως θα μπορούσε ο τόπος να στηριχτεί οικονομικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καθώς μάλιστα ο Δήμος Οιχαλίας είναι ένας από τους λίγους δήμους που διαθέτουν ενεργειακή αυτοδυναμία, ο επιχειρηματίας είναι της άποψης πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του δήμου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Οσο για τη φορολογική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αυτή δημιουργεί προβλήματα στους εγκαταστάτες. Ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχει ακόμα περιθώριο να αντεπεξέλθουν, αρκεί να έχουν κάνει ορθολογική χρήση των δανείων που τους έχουν χορηγηθεί.

Κ.Δ.